اختراااعات د/امام شرف

shabab100100

عضو نشط
التسجيل
17 مايو 2012
المشاركات
64
أرخص جهاز لتحلية مياه البحر باستخدا العوامة


THE CHEAPISTSEA WATER DESALINATIONPLANT
USING THE FLOAT​
د. إمام شرف
تليفون: 0223803182​
محمول: 01119957105​
Dr. EmamSharaf
Phone: 0223803182​

Cell.: 01119957105​
نظام جديد لتحلية مياه البحر باستخدام العوامة وهو عبارة عن شكل هرمي مصنوع من بلاستيك شفاف مثبت على حوض من البلاستيك أسود اللون بداخلة شبكة من البلاستيك أسود اللون ومثبتة على عوامات داخل الحوض تطفو على سطح الماء المالح بحيث يكون ارتفاع الماء المالح فوق الشبكة حوالي سنتيمتر واحد وبهذه الطريقة نحصل على أعلى كفاءة للطاقة الشمسية ومزرعة من هذا النظام تكفي مدينة كاملة لشرب مياه نقية بتكاليف لا تذكر.​
It is a new concept for desalination of sea water. A float in theshape of a pyramid made outof transparent plastic that is fixed to ontop of a basin made out of blackcolored plastic. Inside this basin amesh of black plastic is supported by floats floating on top of thesaltwater surface where the height of salt water on top of the meshis about 1cm. This is the way we get the highestefficiency ofutilizing solar energy. A battery of such system can provide potablewater to dwellers ofwhole town with a cost that is next to nothing​

حلة عادية تحتفظ
ببروتين اللحم
A NORMALPOT THAT PRESERVS MEAT PROTEIN
د. إمام شرف
تليفون: 0223803182​
محمول: 01119957105​
Dr. EmamSharaf
Phone: 0223803182​
Cell.: 01119957105​
لوحظ أن اللحوم عندما توضع في الماء المغلي وتستمر في الغليان حتى يتم نضجها تفقد جزءًا كبيرًا جدًا من البروتين في المرق نتيجة لتفتت خلايا البروتين بالحرارة العالية ويكون طعم اللحم ماسخا ولذلك تم ابتكار حلة عادية تمنع تسرب البروتين من اللحوم وطريقة عملها هي أننا نطفئ النار بمجرد غليان الماء باللحم ونتركها حتى يتم نضجها وبهذه الطريقة نوفر الطاقة ونستمتع بطعم أفضل وقيمة غذائية أعلى كما أن اللحم يظل ساخنا لفترة قد تصل إلى عشر ساعات ويصنع هذا القدر من الألومنيوم ومن الصلب غير قابل للصدأ كما يمكن صنعه بمختلف الأحجام وفق الحاجة.​
It has been noticed that when we cook boiled meat, we lose a very bigpart of protein into the broth as high temperature breaks downproteinparticles; consequently, the taste of meat becomes bland. This pot overcomes this problem. Burner under the pot is turned off themoment we reach boiling point, the pot is left covered untilspontaneouslycooked. Meat can stay warm for up to 10 hours. Ittaste better and wouldnot lose it nutritional value. The potismade out of aluminum and stainless steel and could be manufactured inallsorts of
sizes according to the needs​
 
أعلى